Motocoase electrice sau pe benzina

Motocoasele sunt folositoare indiferent ca vei dori sa tai gazonul, iarba din gradina, copaci sau flori, acestea sunt intotdeauna de ajutor si nu pot lipsi din curtea unui gospodar. Cu ajutorul lor, poti organiza gradina sau suprafetele dupa bunul plac.

Motocoasele sunt de doua feluri, cele pe benzina care sunt mai costisitoare si mai puternice si cele electrice care pot fi cu fir sau cu acumultor. Alegerea corecta depinde in primul rand de suprafata proprietatii, de teren, de toleranta dvs. la poluare si la zgomot. Atunci cand folositi o motocoasa, indiferent ca este o motocoasa pe benzina sau electrica, intotdeauna sa tineti cont sa fiti echipat corespunzator.

Motocoasele pe benzina pot curata o suprafata mare de iarba. Modelele variaza de la o motocoasa pe benzina cu motor de 2 timpi pana la una cu 4 timpi. Cele cu un motor in doi timpi functioneaza printr-un amestec de gaz si ulei. Majoritatea dispun de o curea de umar si un maner inferior care iti vor facilitatea munca. Cele care au un motor mai mare sunt mult mai costisitoare, insa comparativ cu cele care au un motor mai mic, acestea nu polueaza la fel de mult iar zgomotul emis este redus. Motocoasele pe benzina sunt mai greu de intretinut, deoarece necesita atat combustibil cat si schimbarea uleiului, insa acestea au o capacitate mult mai mare a motorului si nu este greu de folosit, putand fi luata in orice colt al gradinii.

Motocoasele electrice sunt mai putin costisitoare, greutatea lor este redusa insa nu poate oferi o taiere liniara a suprafetei in comparatie cu cele pe benzina. Sunt usor de folosit si transportat, ideale pentru o gradina mica sau pentru gazonul din fata casei. Acestea sunt de 2 feluri: cu acumulator si cablu. Cele cu acumulator costa mai mult, avand o autonomie de folosire de pana la 60 min, iar puterea de reincarcare poate ajunge la 7 ore. Avantajul achizitiei este lipsa grijilor in ceea ce priveste cablul de alimentare, insa daca acest lucru nu va incomodeaza, ideal este sa cumparati o motocoasa electrica cu fir deoarece nu mai este nevoie sa asteptatii sa se incarce acumulatorul si este mai ieftina in comparatie cu celelalte tipuri de motocoase.

Luand in considerare aspecte precum suprafata de cosit, puterea de taiere, calitatea, zgomotul si nu numai, va prezentam 2 tipuri de motocoase care v-ar putea fi de ajuor in functie de nevoile dvs.

Motocoasa pe benzina Makita EM2600U – pret si pareri

Aceasta motocoasa dispune de o greutate foarte mica, de 5 kg in comparatie cu alte modele care pot depasi 7-8 kg, usurandu-va astfel munca.

Avantaje:

– motorul are 2 timpi, recomandat pentru suprafete mari;

– tipul de taiere este cu fir si lama;

– consumul redus, capacitatea rezervorului este de 0.6 l;

Dezavantaje:

– ca orice motocoasa pe benzina necesita schimbarea uleiului;

– motocoasele pe benzina emit anumite gaze atunci cand o folositi, poluand mediul;

– costurile de intretinere si achizitionare sunt mai ridicate in comparatie cu motocoasele electrice;

Motocoasa electrica HECHT 1445 – pret si pareri

Avantaje:

– tipul de taiere este cu fir si lama;

– motor este de 1400 W fiind amplasat pe maner pentru a va facilita folosirea motocoasei;

– latimea de taiere este de 42 de cm, iar lamele sunt concepute dintr-un otel de calitate superioara;

– greutatea este de 5 kg, fiind usor de manevrat;

– datorita manerului inferior si al curelei de umar, poate fi folosita un timp indelungat;

– poate fi folosita pentru spatii greu accesibile;

– este silentioasa;

Dezavantaje:

– trebuie sa aveti grija la fir, deoarece se poate rupe daca agatati ceva, de aceea este bine sa achizitionati rezerve de fir;

– pentru suprafete mari trebuie sa va folositi de mai multe prelungitoare pentru a avea o sursa de alimentare;

 

Sursa poza featured: troybilt.com

Ai o intrebare sau o părere? Scrie-ne aici!

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled