Motocoasa electrica

Motocoasele electrice inca au destule avantaje in fata celor pe benzina. Sunt mult mai usor de tinut si manevrat, acesta fiind avantajul principal.

MOTOCOASE ELECTRICE RECOMANDATE

Coasa electrica Bosch ART 23 SL

Motocoasa electrica Bosch ART 23 SL

Motocoasa de umar Ruris DAC 310

Trimmer electric cu lama si fir 1.2kW 380mm RD-EBC04

Trimmer electric cu lama si fir RD-EBC04

Motocoasa electrica HECHT 1445

Motocoasa Stern GGT1600B

Motocoasa electrica Stihl FSE 31

Motocoasa electrica Stihl FSE 31

Motocoasa electrica: ghid de achizitie

In ciuda faptului ca o motocoasa pe benzina are un motor mai puternic, sunt cu mult mai grele fata de cele electrice.

Greutatea este, de asemenea, inegal distribuita, asa ca ele tind sa puna mai multa presiune si sa creeze disconfort in timpul utilizarii. Un alt avantaj al motocoaselor electrice este acela ca sunt mai ieftine decat cele pe benzina.

Coasa electrica se porneste prin simpla apasare a unui buton si te scuteste de efortul de a trage repetat de un cablu pentru a o porni. Sunt mult mai bune pentru mediul inconjurator si nu trebuie sa-ti faci griji ca respiri un aer incarcat cu fumul rezultat in urma arderii combustibilului.

Desi e o regula generala ca dispozitivele alimentate cu benzina sa fie mai puternice decat cele electrice, lucru pe care nu il putem nega, motocoasele electrice, in cazul de fata, dispun de toata puterea de care au nevoie pentru a putea taia cu usurinta iarba si alte plante.

Cu minim de efort depus poti sa faci gazonul sau iarba sa arate excelent. In schimb, poti sa consumi timp si energie cautand o motocoasa electrica buna, sau poti sa urmezi sfaturile noastre si in cateva minute sa fii pregatit sa-ti alegi singur o coasa electrica!

UTILIZARE COASA ELECTRICA
Coasa electrica (Trimmer electric) cu acumulator Florabest FRTA 20A1 - review
09:06
Test coasa electrica Einhell cu fir taiere de 2mm
01:38

Motocoasa electrica: aspecte importante

Sunt cateva caracteristici de baza pe care sa le analizezi destul de bine la o motocoasa electrica. Printre acestea se numara puterea de functionare, pretul, designul(structura, materialele din care este confectionata, etc.), functii(daca exista) si perioada de garantie. De regula, o motocoasa electrica este facuta pentru a tunde iarba de pe suprafete mici acoperite cu iarba nu foarte inalta si deasa.

Designul coasei electrice

Gandeste-te ca o sa fii nevoit sa cari motocoasa in tot acel timp cat o folosesti, deci trebuie ca bratele tale sa sustina in permanenta greutatea motocoasei, de aceea corpul sau trebuie sa fie cat mai usor posibil. Greutatea este un factor foarte important, deci iti recomandam sa compari cateva dintre produsele dorite si sa urmaresti acest aspect.

La fel de important este  sa ai o coasa electrica ce poate fi folosita intr-o pozitie care sa favorizeze taierea ierbii de pe marginile unor obiecte sau borduri. Mai exact, firul de taiere sa aiba o pozitie perpendiculara pe suprafata pamantului. Am discutat despre acest aspect si aici.

Puterea si autonomia bateriei

Unul dintre cele mai importante aspecte cand vine vorba de cumpararea unei motocoase electrice este cel referitor la puterea de functionare de care ai nevoie pentru a duce la bun sfarsit o anumita activitate. In general, puterea coaselor electrice se masoara in Watti.

Daca aducem in discutie un model de coasa electrica cu baterii, atunci importanta este tensiunea de alimentare, masurata in volti, dar si capacitatea acumulatorului. Cu cat capacitatea este mai mare, cu atat autonomia va fi mai buna, ceea ce inseamna ca poti folosi motocoasa electrica mai mult timp intre fiecare incarcare.

Caracteristicile motocoaselor electrice

Firul de taiere nu este una dintre cele mai mari, dar cu siguranta este una dintre cele mai frustrante probleme pe care le intampina un utilizator de motocoase electrice. Orice cumparator trebuie sa urmareasca o motocoasa careia i se poate scoate foarte simplu cablu. De regula, la baza suportului unde este depozitat firul de taiere se afla un mic buton pe care il poti lovi de pamant atunci cand folosesti motocoasa pentru a elibera cablu.

De o egala important este si latimea de taiere. E esential sa cauti acea motocoasa care are o latime de taiere cat mai mare pentru a putea termina intr-un timp cat mai scurt. Totusi, nu exagera la acest capitol si nu alege o motocoasa care sa nu-ti permita sa o folosesti in spatii mai inguste.

Garantia coaselor electrice

Doar simplul fapt ca stii ca motocoasa si costurile de reparare sunt acoperite de garantia oferita de producator te face sa ai mai multa incredere in performanta si puterea sa. In general, garantia minima pe care producatorii sunt nevoiti s-o ofere este de 1 an, insa foarte frecvente sunt cazurile cand garantia este de minim 2 ani.

Alegerea unui producator cunoscut este importanta, deoarece sunt sanse mai mari sa gasesti si un magazin de reprezentanta care sa-ti repare motocoasa gratuit, pe baza garantiei.

ALTE CATEGORII
Ai o intrebare sau o părere? Scrie-ne aici!

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled